Zsinórfonal

zsinórfonal

A zsinórfonal egy szálakkal töltött szövetfonal olyan lakberendezési tárgyak készítéséhez, mint például horgolt táskák, pénztárcák, párnák, szőnyegek, kosarak, kiegészítők és kisállat ágyak. Jellemzően nagyméretű tűket használnak hozzá.

Ez a fonal újrahasznosított pamutszálakból készül. Szerkezetéből adódóan a különböző időpontokban gyártott gombolyagok színárnyalatai között eltérés lehet, ezt vegyük figyelembe vásárláskor. Javasoljuk, hogy a projektjéhez elegendő mennyiségű terméket vásároljon egy megrendelésben.

Zsinórfonal vastagság

Jellemzően 3 és 5 mm-es vastagságú zsinórfonalakkal találkozhatunk. Minél vastagabb zsinórfonalat használunk, annál merevebb anyagot kapunk a horgolás során. Ezt mindenképp vegyük figyelembe. Fontos, hogy minél vastagabb fonallal dolgozunk, annál vékonyabb horgolótűt használjunk. A zsinórfonal főleg táskák, szőnyegek, neszeszerek, tárolók, makramé falidíszek készítéséhez ajánlott. A 3mm-es zsinórfonallal aprólékosabb mintát kapunk, így elegánsabb lehet az alkotás. A vastag zsinórfonal azonban erősebb tartást és robosztusabb megjelenést kölcsönöz.

Zsinórfonal érdekesség

A zsinórfonal szakítószilárdsága meglepően nagy. Gondolta volna, hogy 2 szál 5 mm-es zsinórfonallal egy személyautót is el lehet húzni? Ezt a pamut nagy szakító szilárdsága okozza. A pamut ezenfelül nem nyúlik, így mosás során a zsinórfonalból horgolt tárgyak megőrzik eredeti alakjukat.

Összegzés

A zsinórfonalat nyugodt szívvel ajánljuk kezdő és haladó horgolóknak egyaránt.

  • Széles körben felhasználható fonal.
  • A horgolás során gyorsan lehet vele haladni.
  • Bármi is készüljön belőle, az biztos hogy tartós darab lesz ami ellenáll a gyakori mosásnak is.

Minőségi fonalakat itt talál: Magic Yarn Fonal Webáruház