Trapézlemez kedvező áron? Ilyen akciókra érdemes lecsapni

trapézlemezből

Egyre többen szeretnék felújítani, energiahatékonyabbá tenni az otthonukat. Ennek része a tetőfedés, ami esetében a régi palát vagy cserepet cserélnénk másra, mint például trapézlemezre, ami egyre több esetben nyeri el az emberek tetszését. A sokoldalúan felhasználható anyag egy fém építőelem, ami nagyjából 0,35-0,75 milliméter vastag, hidegen formázott acéllemez.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért érdemes lecsapni a kedvező áron kapható megoldásra.

A trapézlemezek tudnivalói

A nem túl vastag anyagot az időjárásállóság és a tartósság miatt általában horgonyoznak, de előfordulhat az, hogy műanyag, vagy éppen vegyes bevonatos megoldásokat alkalmaznak. Attól függően, hogy kültéren vagy beltéren használni, a gyártók általában 12 és 25 mikrométer vastagságú védőborítást tesznek rá. Akciós trapézlemezeket a Pascal gyártó és forgalmazó weboldalán is találhatsz, ahol azt is megtudhatod, hogy milyen méretben készülnek.

A kiválasztás egyik fő szempontja a típus és a méret. A gyártók “K” betűvel és számmal jelölik meg a trapézlemez bordájának magasságát milliméterben kifejezve. Így például a T10-es lemez 10 milliméteres bordamagassággal rendelkezik. A kínálat tehát igen széles, hiszen 10-től 35-ig találhatunk megfelelő változatokat, így minden igényt kielégítenek.

A trapézlemezek legfőbb tulajdonságai

Több előnye van annak, ha valaki trapézlemezt használ az otthonának borítása érdekében. A költséghatékony megoldás adott négyzetméterre vetítve jóval olcsóbb választás, mint bármely más anyag. Ennek köszönhetően például egy trapézlemez kerítést sokkal kisebb beruházási költséggel lehet megvalósítani, mintha azt más, hagyományos anyagból tennénk meg.

Mivel egyedi méretben kaphatóak, ezáltal az átalakítás, felújítás, építés során sokkal kevesebb szemét és hulladék keletkezik, mint más esetben. További előny, hogy időtálló anyag, a hosszú élettartamuk miatt pedig sokkal nagyobb időközönként van szükség cserére vagy javításra. Nem beszélve arról, hogy a szerelés időhatékony, jóval gyorsabban és könnyebben illeszthető hozzá bármely felülethez.

A trapézlemez súlya a hagyományos megoldásokhoz képest kisebb, ezáltal egyszerűbben szállítható, kevésbé terhelik meg a rögzítésre szolgáló szerkezetet. Mivel egy könnyű és masszív anyagról van szó, így remek választás napelemek és kollektorok alapjául. Adott tetőméret kapcsán jóval nagyobb felületen lehet napelemet, esetleg kollektort telepíteni rá.

Emellett fontos tulajdonsága, hogy környezetbarát előállítással készült, ráadásul teljes mértékben újrahasznosítható, így a földet sem terheli túlzottan.

Mi a helyzet a szennyeződéssel?

Mivel a gyártás során olyan felületkezelést kapnak, ami miatt kevésbé hajlamosak a szennyeződésekre. Amennyiben mégis piszkossá válna a felületük, könnyen tisztíthatóak, sokkal egyszerűbben, mint egy cserepet vagy egy betont. A legtöbb esetben azonban az eső és a hó is képes tisztán tartani, így biztosan nem kell vele sokat foglalkozni.

Kerítés trapézlemezből? Miért ne!?

Nem csak tetőfedéshez használható, hiszen gyakran alkalmazzák kerítés gyártásánál is. A felhasználhatóságának tulajdonképpen kizárólag a képzelet szab határt, amivel gyakran találkozhatunk lakóházak, ipari létesítmények, valamint mezőgazdasági épületeknél egyaránt.

Anyagvastagság, valamint bevonat, színek és bordamagasság tekintetében rengeteg a lehetőség, ráadásul a szerelhetőségének könnyedsége miatt szinte bárki egyszerűen építkezhet belőle. A rögzítéshez, tetőfedéshez, esetleg kerítés építéséhez azonban nem árt szakember segítségét kérni, hiszen így biztosan a kívánt eredményt érjük el. Az anyagról gyakran készül még garázsajtó vagy éppen oromfal burkolás is.

Egy több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező szakértőben garantáltan megbízhatunk. A folyamatosan megújuló és bővülő kínálatnak hála pedig egyre több esetben vehetjük hasznát. A lemezek több mint 10 féle színben érhetőek el, az árak pedig ezek alapján változhatnak, de minden esetben kedvezményes és jobban megéri, mint bármely más burkolat vagy tetőanyag.