Miért fontos a minőségi vékonyvakolat?

házfal

Az otthonunk esetében nem csak a beltérre, de a kültérre is oda kell figyelni, ez ugyanis a szerkezet élettartamára, és az ott élők mindennapjaira is hatással van. Ebben a kontextusban egy minőségi vékonyvakolat választása és alkalmazása kiemelkedő jelentőséggel bír.

Mi is az a vékonyvakolat?

A köznyelvben gyakran összekeverik a vékonyvakolatot a nemesvakolattal, de nem érdemes a szezont keverni a fazonnal. Míg a nemesvakolat közvetlenül a csupasz tégla-vagy betonfalra kerül, és leginkább védelmező szerepet tölt be, addig a vékonyvakolatot az alapvakolat vékony rétegének kiegészítésére használjak, egyfajta díszítőrétegént = az épület megjelenése sokkal egységesebbé és esztétikusabbá válik. Mivel nem zsákos, hanem vödrös kiszerelésben kerül értékesítésre, egy előre kikevert, feldolgozásra kész anyag lesz, amivel a munka is könnyebbé válik.

Ezért ne spóroljunk a minőségen!

Védőpajzs az időjárás viszontagságai ellen

Az épület külső részeinek gyakorlatilag az év mindennapján el kell viselniük az időjárás szeszélyeit: a perzselő UV-sugárzást, az esőzéseket, a durva széllökéseket, de még a fagykárokat is. Ilyenkor jön képbe egy minőségi vékonyvakolat, ami megfelelő védőréteget (pl. víztaszító réteget) képez a felületen és meglepően jól véd az efféle károk ellen. Ennek hála pedig a nedvesség nem fog tudni beivódni a falakba, nem megy tönkre a szerkezet, nem lesz párás az otthonunk, nem fog penészesedni a fal stb. Egyszóval, az épület külső burkolata hosszabb élettartamot élvezhet, és kevesebb karbantartást igényel.

Hőszigetelés és energiamegtakarítás

Az energiahatékonyság egyre fontosabb szempont az épületek tervezésénél és kivitelezésénél. A minőségi vékonyvakolat ad némi szigetelést is, tekintve, hogy egy plusz réteget képez a homlokzaton, kültéri falakon. Megijedni azonban nem kell, hisz létezik már kifejezetten páraáteresztő kivitel is, akárcsak a Thermotek Dryvit termékei, amit a Színvilág kínálatában is megtalálhatsz, gazdaságos 25 kg-os kiszerelésben. A plusz hőszigetelés pedig nem csak a lakók kényelmét növeli, hanem hozzájárulhat a fűtési és hűtési költségek csökkentéséhez, és a kellemesebb beltéri mikroklímához.

Lenyűgöző esztétikai megjelenés

Az épület külleme kelti az emberekben az első benyomást, és legyen akármilyen ízléses is az enteriőr, ha kívülről nem fest valami jól. A minőségi vékonyvakolatoknak meg van az az ígéretes tulajdonsága, hogy különféle színekben, textúrákban és mintázatokban érhetők el, így könnyedén harmonizálnak az épület stílusával és annak környezetével. Ráadásul egy nívós terméknél elő sem fordulhat az, hogy pár év elteltével darabokban válik majd le a falról vagy megfakul a felület színe. A Színvilág webáruházában nem csak kedvünkre válogathatunk a vékonyvakolat színárnyalatok közül, de ha úgy tartja kedvünk, akár teljesen egyedi koncepcióban is gondolkodhatunk, hiszen bármilyen színt ki tudnak nekünk keverni!

Végszóként

Az időjárás elleni védelem, a szigetelés, valamint az esztétikai előnyök mind olyan tényezők, amelyekért érdemes befektetni egy minőségi vékonyvakolatba. Ne csak az épület szépségét, hanem a jövőbeni fenntarthatóságát és értékét is szem előtt tartva válasszunk olyan anyagokat és megoldásokat, amelyek hosszú távú előnyöket nyújtanak az épület számára! A Színvilágnál csakis a legnívósabb vékonyvakolatokat sorakoztatják fel, emellett szakértői tanácsadással várnak!