Betoncsiszolás SuperConcrete rendszerrel

Kövezett tér

Sokak számára ismerős lehet a helyzet, amikor az eleinte még ragyogó betonfelület mattá, egyenetlenné és megkopottá válik. A régi padló magát a helyiséget is öregíti, azonban egyszerűbben felfrissíthető a megkopott betonfelület, mint hinnénk. A betoncsiszolás SuperConcrete rendszerrel új életet lehelhet az elhasználódott padlóba, visszahozza annak eredeti fényét és vonzóbb megjelenését.

Mi az a SuperConcrete rendszer?

Egyszerűen összefoglalva egy olyan speciális eljárás a betonfelületek restaurálására, amely segítségével a legapróbb kopásnyomoktól kezdve a mélyebb repedésekig szinte minden hibát eltüntethetünk a betonról. A folyamat lényege a betoncsiszolásban rejlik, amely során speciális gépekre szerelt csiszolótárcsákkal és polírozófejekkel kezelik a felületet, újra és újra végigmenve rajta, így alakítva ki a teljesen sima és egyenletes felszínt.

A betoncsiszolás egyik nagy előnye, hogy sokkal gazdaságosabb és fenntarthatóbb, mint a felület teljes cseréje, újrabetonozása, így időt és kellemetlenséget takaríthatunk meg általa. A SuperConcrete rendszer rugalmas megoldást kínál a különböző problémákra, egyidejűleg kezeli őket. Ilyenek a kopásnyomok, eltüntethetetlen foltok vagy repedések, amelyek könnyen orvosolhatók. A géphez tartozó csiszolókorongok fokozatosan (durvábbtól a finomabbig) távolítják el a sérül réteget, végül pedig a polírozással érhető el a kívánt fényességi mérték.

A módszer így nem csak gazdaságos és környezetbarát, hanem gyors kivitelezésű is, így érdemes először ezt a lehetőséget megfontolni, ha új betonpadlóra van szükség. A terület nagysága nem feltétlenül jelent problémát, egyszerre több géppel is végezhető a betoncsiszolás.

Hogyan történik a betoncsiszolás?

A rendszer alapját a többféle tárcsával felszerelhető betoncsiszolók képezik, a gyémántszerszámos csiszolási lépéseket követően a felület egyre ellenállóbbá válik a külső behatásokkal szemben. Betonkeményítők és impregnálószerek használatával még jobban növelhető a beton ellenállósága, szenny- és folyadéktaszítóvá válik. A fokozatosság lényege, hogy a gyémántszemcsék hatására az apró pórusok lezárulnak, így a padló idő előtti elöregedése is megelőzhető.

Durva csiszolószerszámok segítségével minden esetben eltávolításra kerül a felső néhány milliméter, majd az egyre finomabb csiszolást végző tárcsákkal kerül egységesítésre a beton. A csiszolt betonpadló nem porzik, a gyengébb minőségű beton pedig feljavítható ezzel a rendszerrel. A tükörfényesre polírozott padló pedig nedvesség hatására sem válik csúszóssá, biztonságos közlekedést kínál beltéren, illetve takarítás szempontjából is kedvezőbb.

Ahhoz, hogy a SuperConcrete rendszeres betoncsiszolás a legszebb és legtartósabb eredményt hozza, érdemes szakértők segítségét kérni. A Klindex munkatársai mind a gépek és korongok kiválasztásában, mind pedig a munkafolyamatok precíz végrehajtásában szakszerű segítséget nyújtanak, garantálják a tartós és hosszú éveken át tartó végeredményt.