Kit érdemes hívni, ha lerobbant az autópálya közepén?

autómentő m3

Kevés annál rosszabb és rémisztőbb dolog történhet egy autóssal, mint az autópálya közepén lerobbanni. Még a legjobban szervizelt autóval is előfordulhat, hogy valamiért csütörtököt mondd és pont az autópálya közepén áll le vagy jelentkezik olyan probléma, amellyel a tovább haladás nem volna biztonságos.

Teljes mértékben nem lehet felkészülni arra, hogy az autó lerobban, különösen arra nem, ha ez az autópálya közepén történik. Szerencsés esetben a probléma még a helyszínen elhárítható, ez azonban ritka. Az autópálya nem az a hely, ahol különféle szerelési munkálatok elvégezhetők volnának, illetve a legtöbb autós csak minimális ismeretekkel rendelkezik az autóját illetően, így nagy eséllyel nem tudja megállapítani, hogy miért menetképtelen az autó. A megoldást tehát az autó elszállítása jelenti autómentő vagy akár egy ismerős segítségével.

Vannak, akik egy közeli ismerősüket hívják fel, azonban ahhoz, hogy az ismerős segíteni tudjon vontató kötélre és egy olyan gépjárműre van szükség, melynek súlya eléri a vontatni szánt autó súlyát. Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ha a fékberendezés romlott el az autóban, akkor nem lehet vontatni. Ha a kormányszerkezettel van probléma, akkor az autó csak emelt állapotban vontatható. Ráadásul, ha hosszú utat tett meg az autóval, akkor rengeteget kell várni, míg az ismerős odaér. Az autó vontatásra számos szabály vonatkozik, így, ha ezekkel nincs tisztában, akkor az autómentő jelenti a legjobb opciót.

De, kit érdemes hívni? Semmi esetre sem az ország túlsó felén lévő autómentőt, hiszen rengeteg időt venne igénybe, mire megérkezik a segítség, ráadásul anyagi szempontból sem túl kifizetődő. Egy egyszerű példával élve, ha az M3-as autópályán robban le Miskolc közelében, akkor érdemes az autómentés Miskolc szavakra rákeresni a keresőben és egy megbízható autómentőt hívni.