Élmény és tudás szerzés az Oberon Akadémián gyermekeknek

gyerekszínész

„Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő” – ha tovább gondoljuk a Shakespeare idézetet, akkor miért ne lehetne minden gyermek is színész? Legalábbis azok, akik érdeklődnek a színház világa iránt és rendelkeznek azon jegyekkel, amelyek lehetővé teszik a kiteljesedést.

Mi az Oberon Akadémia?

Az Oberon akadémia a legkorszerűbb, 2022 szeptemberében nyílt színitanoda gyerekeknek, amely hiánypótló jelleggel jött létre. Az Akadémia olyan komplex színházi képzést nyújt a gyermekek számára, amely Magyarországon egyedülállónak számít.

A képzési program célja, hogy a gyermek képes legyen érzésein és gondolatain kívül kifejezni magát. A képzés során a diákok különféle készségei fejlődnek, kreatívabbá válnak és érzelmi intelligenciájuk is fejlődik, mely nem csupán a színpadon, hanem az élet számos területén alkalmazható akár a későbbi életük folyamán is. A képzési program a legnevesebb európai színművészeti egyetemet tematikáját alapul véve készült el. A képzés során egymásra épülve jelenik meg a tánc, a beszéd és a zene. A diákokat többek közt szakképzett logopédus is segíti, hiszen az előadóművészet egyik legfontosabb sarokköve, a jól artikulált, érthető, tiszta beszéd.

A hároméves gyerekszínész képzés

Az Oberon Akadémia hároméves képzésének első fél éve kizárólag nonverbális gyakorlatokból áll, melyek során a diákok a jelen időben való létezés, a színpadi feszültség megkonstruálásának szabályait, illetve a szituatív gondolkodást sajátíthatják el.

A második félévben a diákok belekóstolhatnak a különféle dramaturgiai folyamatokba, valamint önmaguk megformálása által a színészmesterség alapjai kapcsán is ismeretekre tesznek szert.

A második évben tovább folytatódik a készségek fejlesztése, ezenkívül a beszéd és tánc oktatás is hangsúlyosabbá válik. A színészmesterség órán pedig kisebb nagyobb jelenetek is eljátszásra kerülnek.

A harmadik évben a diákok egy nagyszínpadi produkcióval állnak közönség elé, melynek során mindannyian lehetőséget kapnak egy teljes szerep megformálására, miközben professzionális felnőtt színészekkel játszhatnak együtt. Ezáltal az ifjú színészpalánták a szakma krémjétől leshetnek el trükköket, fortélyokat és belekóstolhatnak a színészet valódi világába.

Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor látogasson el az oberonakademia.net online platformra, ahol többek közt elérhetőséget is talál!