Biztonságos és energiahatékony bejárati ajtók

Biztonságos és energiahatékony bejárati ajtók

A nyílászárók tulajdonképpen egy vékony határvonalat jelentenek az otthon nyújtotta biztonság és a külvilág között. Az ajtókban és ablakokban gyakran feltétel nélkül bízunk, még akkor is, ha az azok egyébként biztonságtechnikai szempontból már igencsak elavultak. Fontos azonban észben tartani, hogy a nem megfelelő minőségű ajtók igen csak kedvelt célpontjai az illetéktelen behatolóknak. Családunk és értékeink védelme érdekében nem szabad félvállról venni a biztonságot, mint elsődleges szempontot bejárati ajtó vásárlás előtt.

Ne adjon esélyt a betörőknek!

Egy régi, közismert mondás szerint az alkalom szüli a tolvajt, mely kijelentés a mai napig megállja a helyét. A betörések nagy hányada nem előre eltervezett akció, hanem egy kínálkozó lehetőség kihasználása. Ennek gyakori okai között találhatjuk a régi, elavult, rossz minőségű, könnyen feltörhető ajtókat.

Feltörhetetlen bejárati ajtó ugyan nem létezik, de a modern gyártmányok titka abban rejlik, hogy már a megjelenésükkel elrettentik a betörőket. Ennek oka, hogy az illetéktelen behatolóknak két nagy ellensége van: az idő és a zaj. Egy biztonságtechnikai szempontól megerősített bejárati ajtó feltörése csak rendkívül nagy zajjal és hosszú idő alatt valósítható meg, amivel bárki igen hamar felhívná magára a figyelmet. Ellenben egy nem túl biztonságos bejárati ajtó pillanatok alatt, csendben is feltörhető.

A Realtherm Kft. biztonsági ajtói

A minél biztonságosabb ajtószerkezet kialakítására számos trükk van a gyártók tarsolyában, azonban azt érdemes tudni, hogy egy bejárati ajtó csak akkor tekinthető minősített biztonsági ajtónak, ha az MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) tanúsítvánnyal rendelkezik.

Ha olyan bejárati ajtókat keres melyek nem csupán a biztonság terén állják meg helyüket, hanem emellett rendkívül jól szigetelnek, tehát energiahatékonyak, valamint megjelenésben is egyediek, akkor ajánljuk figyelmébe a Realtherm Kft. termékeit, melyek mesterien ötvözik mindezen szempontokat.

Saját igényeinek, elképzeléseinek megfelelően kerülnek legyártásra a nyílászárók, melyeket különféle biztonságtechnikai felszereltséggel is igényelhet, úgy mint a speciális vasalatrendszer, MABISZ által minősített rúdzárak, leemelésgátló ajtópántok  és kettős rögzítésű üvegléc stb. A Realtherm Kft. ajtói mögött nyugodtan hajthatja álomra a fejét.

Energiatakarékos megvalósítás

A biztonság mellett természetesen a másik meghatározó szempont a hő-, és hangszigetelő képesség. A mindenkori hőveszteség közel fele a nyílászárókon távozik és ebben a bejárati ajtónak is nagy szerepe van. Vásárlás előtt ezt is fontos mérlegelni. Ugyanakkor a modern bejárati ajtók, mint például a Realtherm Kft. termékei is, remekül ötvözik a biztonságot és az energiatakarékosságot. Egy jól hőszigetelő ajtóval akár több tízezer Forintot is spórolhat éves szinten. Példának okáért a Realtherm Kft. által forgalmazott Rehau Synego ajtó hőátbocsátási tényezője akár a 0,82 W/m2K-ot is elérheti, ami igazán rendkívüli érték.