A megfizethető luxus: 4 évszakos mobilház

A megfizethető luxus.

A mobilházak hosszú utat jártak be az elmúlt években. Az egykor olcsó és egyszerű szállásokra emlékeztető szerkezeteket ma már abszolút a luxust szem előtt tartva tervezik és építik. A következőkben a 4 évszakos mobilházak koncepcióját vizsgáljuk meg, és azt, hogy miként kínálnak megfizethető alternatívát a lakhatásra vágyóknak.

Mi az a mobilház?

A mobilház, ahogy az a nevében is benne van, egy olyan 4,2 m x 13 m hosszú szerkezet, amit daruzható alvázra építenek. Alapszerkezetét tekintve kísértetiesen hasonlít a könnyűszerkezetes házakra, azzal a vitathatatlan különbséggel, hogy gyári környezetben készül el, az így kapott készházat pedig már csak a helyszínre kell szállítani. Ott pedig csak rá kell kötni a közművekre, egy picit kicsinosítani és már költözhetünk is be.

Miben más egy 4 évszakos kivitel?

A 4 évszakos mobilházak mind a tikkasztó nyári napokban, mind a zúzmarás téli hónapokban összkomfortos megoldást nyújtanak: magas színvonalon épülnek, fejlett szigeteléssel, energiatakarékos fűtési és hűtési rendszerekkel, amelyek minden évszakban kényelmessé teszik őket. A Zetrov Invest által kivitelezett mobilházak például még kandallóval, kályhával, és egyéb luxus elemekkel is felvértezhetőek, olyanokkal, amelyeket egy valódi csúcskategóriás otthonban találhat = állandó lakóházként is megállják a helyüket! Akár intelligens otthoni technológia is megfér bennük, például hangvezérelt világítás, automatizált redőnyök és távolról irányítható klímák. Egyszóval minden megvan bennük, amitől egy kényelmes és stílusos lakhatási lehetőséget biztosítanak. A Zetrov Investnél a mobilházak olyannyira kulcsrakész állapotban kerülnek átadásra, hogy nekünk már tényleg csak beköltözni kell.

4 évszakos mobilház árak, egyéb előnyök

Mobilitás és rugalmasság

A mobilházak egyik legfőbb előnye, hogy nagyon könnyedén egyik helyről a másikra mozgathatók, nagyobb rugalmasságot és szabadságot kínálva a tulajdonosoknak. Gondoljunk bele például, hogy egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy meguntuk a környéket, ahol lakunk, más városban találtunk munkát stb. = gyakorlatilag csak a telket kell eladni. Ha pedig bővíteni szeretnénk életterünket, 2, 3 vagy akár 4-5 mobilházat is össze lehet építeni, így egy nagyobb egységet kapunk.

Energiahatékonyság

A 4 évszakos mobilházak nagyon is fenntarthatóak, korszerű szigeteléssel, energiahatékony fűtési/hűtési rendszerekkel és napelemekkel kiegészítve. Végső soron pedig lényegesen kedvezőbb feltételekkel élhetünk benne, ami idővel jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. A Zetrov Invest mobilházai például AA+ (kiemelkedően nagy energiahatékonyságú) besorolással büszkélkedhetnek, hiszen egyedi tervezési jellemzőkkel és a legmodernebb műszaki tartalommal készülnek el.

Megfizethető 4 évszakos mobilház árak

A 4 évszakos kivitelek megfizethető luxust kínálnak a lakástulajdonosoknak. Bár a 4 évszakos mobilház árak drágábbak, mint a szimpla mobilházak, összességében még mindig lényegesen olcsóbbak, mint a hagyományos téglaépítésű vagy könnyűszerkezetes házak. Például a fa alapból megfizethetőbb alapanyag, mint a tégla vagy kő, a gyári környezetben való építés pedig tovább csökkentheti a munkaerő-költségeket. Végül pedig, a mobilházakra más építési szabályok és előírások vonatkoznak, ami szintén kedvezően hat a 4 évszakos mobilház árak alakulására.