Készülj a hőségre energiatakarékos klímával!

klíma

A fűtési szezont immár magunk mögött hagytuk, azonban a klímaberendezések nem sokat pihenhetnek, hiszen egy jó hónap sem kell hozzá, hogy megérkezzen a szokásos nyári hőség. Az egyre forróbb nyarak miatt sokan döntenek úgy, hogy otthonunkba légkondicionálót szereltetnek. Ez persze rendkívül praktikus megoldás, hiszen így télen a fűtésről sem kell gondoskodni. Sokan ódzkodnak azonban ettől, félve a magas villanyszámlától. Míg néhány évtizeddel ezelőtt ez valóban gondot jelentett, ma már olyan energiatakarékos klímák állnak rendelkezésre, melyekkel kifejezetten olcsón teremthetünk kellemes légkört a legnagyobb melegben is.

World Klíma Debrecen

A nyári hőség a nagyvárosokban jóval elviselhetetlenebb, mint például vidéken. Ennek fényében a klíma Debrecen, vagy más városok esetében is igen gyakori újítás, mind a családi házak, mind pedig a társasházak lakói számára. Hajdú-Bihar vármegyében a World Klíma Debrecen az egyik legprofibb társaság akikhez fordulhatsz, ha te is kiváló minőségű klímára, vagy épp remek szakemberek tanácsaira, segítségére vágysz.

A World Klíma Debrecen szolgáltatásaira bármikor számíthatsz a tanácsadástól kezdve a kivitelezésen át a karbantartásig és javításig. Keresd őket bizalommal!

Olcsó és hatékony megoldás

Természetesen World Klíma Debrecen kínálatában is számos energiahatékony berendezés szerepel. A modern klímák energiatakarékos működése két dologból tevődik össze. Az egyik az okoseszközökre jellemző intelligens üzemmódokban, a másik az alacsony villamosenergia felhasználásban rejlik.

Előbbihez sorolható, hogy a modern klímák vezérlőegysége automatikusan változtatja a termosztát beállítását az aktuális hőmérséklet függvényében, hogy elkerülje a felesleges hűtést/fűtést. Egyes készülékek mozgásérzékelőkkel vannak ellátva, amelyek révén, ha huzamosabb ideig nem tartózkodsz a helyiségben, lecsökken a készülék teljesítménye.

Az energiahatékonyság a berendezés áramfelvételéhez képest leadott hűtő-, vagy fűtő értéket mutatja. Noha a magasabb energiahatékonyságú klímák költségesebbek, hosszú távon mindenképp megtérülnek. Az energiahatékonyságot hűtésnél SEER-ben, fűtésnél SCOP-ban mérjük. Minél magasabb ez az érték, annál energiahatékonyabb az adott gyártmány. A SEER érték fejezi ki a berendezés hűtési üzemi hatékonyságát a szezonalitást is figyelembe véve. Magyarul azt, hogy 1 kW befektetett villamos energiából hány kW hűtési energiát állít elő a berendezés.

Egy energiahatékonyság szempontjából átlagosnak mondható 6 W/W SEER értékű klíma, napi 10 óra körüli üzemidővel számolva, 15.000-20.000 Ft-os költséget fog jelenteni az egész nyári szezonra, azaz 3-4 hónapra nézve. Természetesen egy csúcskategóriás készülékkel ez az összeg tovább csökkenthető, ráadásul a fűtési szezonban sem kell majd vagyonokat fizetned. Napelemes rendszerrel kiegészítve pedig szinte ingyen fűtheted, hűtheted otthonodat.