Kerülje el a vízkárokat kamerás csatornavizsgálattal

kamerás csatornavizsgálat

Egy megfelelően kivitelezett és telepített vízhálózat évtizedekig is eltarthat, feltéve, ha időnként karban van tartva. A kamerás csatornavizsgálat segítségével nemcsak gyorsan és hatékonyan, de felesleges bontási munkálatok nélkül kukkanthatunk bele a csövekbe.

Ígéretes eszköz a csatorna diagnosztikában

A falak mögé rejtett és a talpunk alatt futó vízcsövek a hét minden napján biztosítani tudják számunkra a kristálytiszta ivóvizet. Ahogy azonban telik-múlik az idő, a szerelvények is veszítenek ellenállóképességükből, és elkezdik az elhasználódás jeleit mutatni. Például egyre többször töri meg az idillt a mindent átható csatornaszag, újra-és újra eldugul a konyhai lefolyó vagy meglepődve tapasztaljuk, hogy megugrik a vízszámla. A különféle sérülésekből pedig idővel csőtörés alakulhat ki, ami sajnos már a lakás és értékeink állapotát is egy csapásra kockára teheti.

Korábban a vízszivárgásokkal és egyéb vízvezeték-szereléssel kapcsolatos problémák pontos meghatározása némi találgatással, és sok esetben ásással járt. Szerencsére manapság már a modern technológia és a vízvezeték-szerelő szakma jól megfér egymással, így a legtöbb mester videotechnológiát (pl. kamerás csatornavizsgálat) használ, hogy lássa mi történik odabent. A módszer során egy flexibilis kábelhez csatlakoztatott kamerát indítanak útjára és egy külső monitor segítségével figyelik, ahogy az végighalad a vízvezetékben.

A kamerás csatornavizsgálat előnyei

Szivárgások és egyéb hibák detektálása

A csatornakamerázás segítségével nincs szükség találgatásra, hiszen szemmel látható bizonyítékot kínál. Az apró kamerafej gyakorlatilag mindent láttatni enged a csövek belsejében. Például a dugulást okozó akadályt, a korróziót, a szivárgást, a repedéseket, a laza illesztéseket, a rosszul igazított csöveket, a törött tömítéseket és még sok más problémát. De nemcsak ezt láthatjuk vele, hanem a pontos helyét is, így sokkal könnyebb ütemezni a javítást vagy cserét. A Dénes Építőipari Kft. például profi Rothenberg eszközökkel indulnak útnak, és az 50-estől az ipari cső méretekig vállalják a diagnosztikát.

Segítség a megelőzésben

Akár megemelkedett a vízszámlája, akár furcsa hangokat hall, amikor megnyitja a csapot, a kamerás csatornavizsgálat segít diagnosztizálni a problémát. A rejtett szivárgások vagy dugulások kisebb vízvezeték-problémákat okozhatnak, amelyek idővel komolyabb fennakadásokba torkollhatnak. A csövekbe vezetett kamerával már akkor felfedezhetjük ezeket, amikor csak gyerekcipőben járnak. A megelőzés azonban évente legalább egyszer akkor sem árt, ha látszólag nincs különösebb gond a vízhálózatokkal.

Gyors és költségkímélő

Egy szűnni nem akaró dugulás esetében a legtöbb háztulajdonos már szinte a lelki szemei előtt látja a felásott udvarát. A kamerás csatornavizsgálat módszerével a szakemberek anélkül végezhetnek diagnosztikát, hogy felfordulást okoznának otthonában vagy kertjében. Semmi szükség például a burkolat megbontására, így komoly pénzt, időt és kellemetlenséget spórolhatunk meg. A hordozható kamerák gyorsan beállíthatóak és perceken belül azonosítják a problémákat. A Dénes Építőipari Kft. vízvezeték-szerelő csapatával pedig duplán jól járhatunk, hiszen 0-24 órában elérhető rapid szolgáltatással várnak.