A megfelelő linképítés hatása hosszú távon érződik

linképítés

Akárcsak számtalan más marketinges folyamat, úgy a keresőoptimalizálás is rengeteg változáson ment keresztül az elmúlt két évtizedben. Vannak módszerek, amik már rég nem működőképesek, ám a linképítés, ha nem is változatlan formában, de még mindig óriási befolyással bír. Míg azonban az internet hőskorában elég volt pár hivatkozást elhelyezni egyes katalógusokban és máris jelentkeztek az eredmények, addig mára már gondos tervezésre és kiváló minőségű tartalomra van szükség. De mit is takar egész pontosan a linképítés és milyen szempontoknak kell megfelelnie a sikerhez?

Annak érdekében, hogy egyre több és több organikus találatból érkező látogató kerüljön az oldalunkra, annak minél előkelőbb pozícióban kell tartózkodnia a keresőben. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, megannyi feltételnek kell teljesülnie, amik közül az egyik legjelentősebb a weblap megbízhatósága. Ennek pedig egyik legfőbb fokmérője a rá mutató külső hivatkozások száma és minősége.

Előbbi persze idővel magától is természetesen módon gyarapszik, ám megesik, hogy csak nagyon lassan, miközben a konkurencia elhúz mellettünk. Ilyenkor jelent megoldást a linképítés, ami során releváns témával rendelkező szájtokra kerülnek ki magas színvonalú tartalmak. Ezekben aztán a megfelelő formában elhelyezésre kerül az oldalunkra mutató hivatkozás, ami növeli a megbízhatóságot, ezáltal elősegíti, hogy előrébb kerülhessünk a keresőben.

Ez természetesen csak egy leegyszerűsített összefoglalása a procedúrának, hiszen a prémium linképítés egy ennél jóval összetettebb folyamat. Számtalan apró tényezőnek van hatalmas befolyása a végeredményre, a trükköket viszont szinte csak gyakorlati tapasztalat útján lehet elsajátítani. Emiatt aztán nem is szerencsés kísérletezni, hiszen egy rosszul sikerült kampány akár tartós visszaesést is eredményezhet, ahonnan már nagyon nehéz megtalálni a visszautat.

A prémium linképítés hozzáértő kezeket kíván, ezért aztán mindig bízzuk profikra a keresőoptimalizálást. Ráadásul arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez egy rendkívül komplex eljárás, emiatt pedig rengeteg egyéb szempontra is oda kell figyelni párhuzamosan. A linképítés mellett ugyanis az oldalunk szerkezete, sebessége, a rajta megtalálható belső tartalmak is nagyon sokat nyomnak a latban, ezek felügyeletét épp ezért érdemes mindig szakembereknek végeznie.