Sosem elhanyagolható a szakszerű WC csésze csere

WC csesze

A fürdőszobában napi szinten többször is megfordul az ember. A készülődést komfortosabbá teheti a megfelelő felszereltség, ezért is érdemes okosan kiválasztani az itt megtalálható eszközöket. Bizonyos idő elteltével a mosdókagyló vagy éppen a kád mellett, a WC csésze csere ugyanúgy szóba kerülhet. A hétköznapokat nagyban megkönnyítheti a megfelelő típus választása, ezért mindenképpen érdemes alaposan megfontolnia, hogy adott esetben milyen kivitel mellett dönt, amikor felmerül a váltás. Természetesen az sem mindegy, hogy pontosan milyen okból jön szóba a meglévő WC csésze cseréje. Lássuk ennek lehetséges okait!

A WC csésze csere esetleges indokai

Egy olyan szaniter, mint a WC csésze jobb esetben akár évtizedeken keresztül tud kiváló szolgálatot tenni. A magas minőség biztosítására a gyártók nagyon ügyelnek. Többféle stílusú, színű kivitel között lehet válogatni, de az idő mindegyikre hatással van. A WC csésze csere viszonylag ritkán következik be abból kifolyólag, mert az eltörik vagy komolyan megreped. Ehhez jelentős anyagfáradásra, vagy esetleg nagy fizikai behatásra van szükség. Az úgynevezett „pókhálósodás” ugyanakkor már könnyebben előfordulhat. Ilyenkor apróbb hálós alakú repedésre emlékeztető vonalak indulnak ki minden irányban, ami porcelánoknál például a túlszáradás jele lehet. Előfordulhat még, hogy vízkőlerakódás miatt a keresztmetszet beszűkül, esetleg elszíneződik, netán a tisztítása nehézkes folyamattá válik. A régi WC csésze cseréje felújítás alkalmával ugyanúgy szempont lehet.

Milyen típusok között lehet választani?

A tényleges WC csésze csere előtt érdemes mindig felmérni a kínálatot. A kifolyás típusát tekintve van alsó és hátsó változat, amik elérhetők mély és lapos öblítésű formában. Ezeken túl pedig elérhetők még a fali WC csészék is az említett öblítési formákban. Leginkább ajánlott a lapos öblítésű kialakítás, mert ezeknél van egy kis pad, ami meggátolja a direkt vízbe esést. A mély öblítésűeknél ezzel szemben egyből a vízbe jut a végtermék, ami felcsapódást eredményezhet. Nem ritka tehát, hogy ezen okból történik meg a WC csésze cseréje, ugyanis a felcsapódások akár fertőzések forrásai is lehetnek. Amiért viszont mégis sokan döntenek a mélyöblítésesek mellett, az a kedvezőbb árfekvés, ami valljuk be azért meghatározó feltétel. Azonban a szerelésen azért inkább ne spóroljon!

WC csésze cseréje képzett szakemberrel

Első ránézésére nem tűnik túl bonyolultnak a WC csésze csere, de okozhat meglepetéseket akkor, ha valaki a kellő ismeretek nélkül próbál nekilátni. Mivel le kell fogatni a szanitereket, annak a rosszul való kivitelezése, akár törést, repedést okozhat, vagy a helytelen csatlakoztatás miatt szivárgás is előfordulhat. Mindezek elkerülésért a WC csésze cseréje legyen profira bízva, aki jól tudja, melyek azok az esetleges buktatók, amikre érdemes odafigyelni. Amennyiben nem akar meglepetésekkel szembekerülni, úgy jól teszi, ha már az új WC csésze beszerzésnél is kikéri a szakember tanácsát. A Vízszerelő Budapest munkatársai örömmel állnak szolgálatára.