Mi történik, ha a dolgozók nem kapnak időben fizetést?

berszamfejtes

Ha össze kellene gyűjtenünk a legnagyobb jelentőséggel bíró feladatokat egy cégen belül, akkor a listán valószínűleg a bérszámfejtés is rajta lenne. Elvégre ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a dolgozók minden hónapban megkapják a munkaszerződésben meghatározott fizetésüket.

Az előírásoknak megfelelő bérszámfejtés Budapest cégeinek is elérhető, így ha saját hatáskörben nem tudják megoldani a határidőre történő elvégzését, akkor élhetnek a kiszervezés lehetőségével. Bárhogy is döntenek, egy biztos: a dolgozóiknak időben kell biztosítaniuk a juttatásaikat. Mire számíthatnak, ha ez nem történik meg?

A munkavállalók azonnal felmondanak

Mindannyian pénzből élünk, hiszen minden hónapban ki kell fizetnünk a számláinkat és biztosítanunk kell a megélhetésünket. Egy olyan cégnél garantáltan nem maradnak sokáig a dolgozók, ahol nem kapják meg időben a fizetésüket, amire egyébként a céget a munkaszerződés is kötelezi. Egy-két alkalommal még talán eltűrik a késést, de ha rendszeresen előfordul, akkor az adott vállalat számíthat a felmondásokra. A határidőre elvégzett bérszámfejtés Budapesten is igénybe vehető, a szolgáltatás minden fővárosban működő cégnek elérhető.

A cégnek nagyon rossz híre lesz

Igaz a mondás, miszerint a negatív reklám is reklám, de egy cégnek semmiképp sem célszerű erre alapoznia, hiszen senki sem szeretne egy rossz hírnevű vállalatnál dolgozni. Már az is garantáltan beszédtémává válik, ha egyszer csúszik a bérszámfejtés és a hónap első hete helyett csak a hónap közepén vagy a végén érkezik meg a munkavállalók számlájára az őket megillető munkabér. Nem ám akkor, ha ez újra és újra megtörténik! Szinte borítékolható, hogy ha többször is megismétlődik, akkor lesznek, akik nagy dobra verik.

Nem vitás tehát, hogy akárcsak a könyvelés, a bérszámfejtés is egy nagyon fontos feladat, aminek az elvégzéséről hónapról hónapra gondoskodni kell, mégpedig időben! A profi bérszámfejtés Budapesten is elérhető, így nem feltétlenül kell erre a munkára külön embert alkalmazni, ki is lehet szervezni, például a Next Accounting szakértői csapatának.